haip..haip...si cantik dan si ensem...selamat datang ke belog saye yg xcantek ni..nama saya norshafira binti lokeman..da 22 tahun laa..hikhik..sila singgah lagi lain kali ye !!kalau tak suka lagu yang terpasang sila pilih sendiri di playlist okey??jangan lupa kasi komen jugak..kalau murah hati tuh..rajin2 lar jadi follower okey..semoga anda akan sentiasa diberkati Allah S.w.t..aminnn...remember this!!! everything gonna be okay just perfect!!..what ever you do..just back to Quran..and dont forget to give your smile to everyone..one..two..three..cheeeezzz..:)

Wednesday, 30 November 2011

inilah kehidupan..

kadang2 bibir mengukir senyuman , namun hati terguris tak siapa yang tau...
kadang2 bibir mengatakan benci , namun kerinduan dihati tak siapa membantu..
kadang2 kita terlebih madah,namun kelukaan dihati dibiarkan sepi..

mungkin aku tidak terlalu sempurna untuk dirimu..tapi satu yang pasti kesetiaan hati ku mungkin tak terbagi..
mungkin kehadiran ku lebih memberi seribu luka kepadamu..tapi satu yang pasti..aku akan sentiasa menemani mu..
mungkin diriku xsecantik yang lain,tapi yang pasti hanya dirimu yang dapat memliki ku..
mungkin aku tak boleh memberi kebahagiaan kepadamu, tapi yang pasti..aku akan disisi disaat dirimu kesedihan..
mungkin aku tak selalu disisimu..tapi yang pasti hati aku selalu bersama mu...

aku sendiri tak pasti...kenapa aku harus mengharapkan sesuatu yang aku sendiri tak pasti...aku juga xpasti kenapa aku harus menerima pertaruhan hati ini,sedangkan aku sendiri tau..kelak..aku akan terluka...
tapi..kadang2 akal menafikan tetapi hati meiyakan..aku sendiri keliru dengan pecaturan hidup aku sendiri..
mungkin betol..cinta xseharusnya memiliki..tapi kenapa hati ini merintih terseksa bila merasakan kau akan pergi jauh....akal merelakan kau pergi tetapi hati merintih sayu...tatkala ini..aku terlalu merindui dirimu..mungkin kita tidak pernah berjumpa tetapi...aku tau..aku hanya mencintai dirimu...

nukilan khas..
~shafiralokeman~

Tuesday, 29 November 2011

AKU TAKUT..

okey..aku xtau nape..aku da kuat menagis skrg..huwaa...da jadi baby blik ke cmane...ok..aku xtau pe aku ase skrg..aku keliru dgn perasaan aku...aku cume takut..ditinggalkan kali kedue...aku xtau nape aku jadi cmni..tapi..aku takut sangat2...aku mungkin bukan yang terbaek..aku xpandai nak gembirakan orang..sampai satu saat..ape yang aku harapkan semua tak menjadi..aku tak kuat sebenarnyer...jiwa aku rase kosong..kenapa aku rase cmni...kenapa aku mesti teringat kat die balik...kenapa??kenapa aku rase xsedap ati sgt...pe yang akan ter jadi lagi nih..ya allah..aku tak cukup kuat untuk rase kehilangan lagi...mungkin terpengaruh dengan lagu amalia alias je kot..aku rase cmni...tapi....nape aku ase takut sgt ni...aku tak nak menangis ..tapi..kenpa air mata ni tak nak benti..ni lirik lagu yang buat aku sedy hari nih..T__T

mungkin ku tak bisa menyatakan
apa yang terintas di benakku
bukan kerana ku tak mencinta
cuma kerana ku tak mampu menatap matamu

tapi bukankah semua rasaku
sedia kau tahu tanpa ku perlu
menggapai pena dan menulis
apa yang ada di hatiku

kerna dalam hatiku,
selalu ada kamu

Tuhan tolonglah ku
kerna aku takut kehilangan dia
kerna aku takut dia kan pergi
meninggalkan ku sendiri di sini

Tuhan tunjukkanlah
apa yang terukir dalam hatinya
jalan mana yang harus ku datangi
agar terlerai kusut ini

tapi bukankah semua rasaku
sedia kau tahu tanpa ku perlu
menggapai pena dan menulis
apa yang ada di hatiku

kerna dalam hatiku,
selalu ada kamu.

Monday, 28 November 2011

what the frog...

okey..aku xmo mrh2 sbnrnyer..tapi op..mmg nebeng tahap gaban laR sorg makluk tuhan nih..weh..ikut suke aku lar nak wak nape pom..ade sakut pauk nge mung ke...aku xpenoh pom care hal mung..yang mung sibuk2 hal aku bkpe...payoh weh kalu dang orang koya bijok  + bengong nih...argghh..mu kabo aku bodo wak gtu ke saing mu..weh sedor cket..mu dop tau cter mu diam r...beng masuk campur hal aku...memang org mcm mu r,xlame mkn kaki aku..mu xley tgk aku bahgia op..aku wak dose nape dop au ke mu...sumbak r aku gni tobat r...payoh eh lar...ade orng brehi wak bijok nih...nk bekup kwn konon...sdor lar weh..kwn mu tu prngai pe natang..mane die mase aku perlu die...so,skrg bile aku da hepy..mu kter aku plok dok kenang budi..wat the hell aku xkng budi...kalu ckp sal budi nih..aku lagi berbudi lar dari member mu tuh..ckp tuh biar reti cket..kang ini makan die...eh..jap..aku pelik lar...bkpe mesti aku disalahkan lagi nih..bukan ke kawan mu wak baek hati + budiman tuh ade awek laen doh ker??ke mu nih mmg jenis suke wak sakit ati org..aku xperlu lar nasihat mu tuh..mcm mu baek sgt nak nasihat aku..well..org mcm mu mmg gtu...kalu wak org seme jahat..mu sekor jer baek kali atas muke bumi nih op...tapi lawak gop mu..boley je kabo pakwe aku nak maen kan aku jer...mmg caring r mu ke aku..tapi sooryy...aku mmg xperlu nasihat org mcm mu dlm hidup aku...kalau btol pom aku dpermainkan..mungkin xseteruk KAWAN mu permainkan aku..bertapa sakitnyer  kawan mu buat ke aku..hanya tuhan jer tahu..tapi..wat ever lar mu nk kter aku jahat pom..selame nie..mu xdop gop dlm hidup aku..okey lar..adiosssss..

(err..hrp maaf..kekasaran bahase amat dikesali..)

~aku cume kesal,xpenah org nak percaye kat aku..kenape ek??aku nih nmpk jahat sgt ker??~

sakit ati dowh,
shafiralokeman

aku mau...

assalamualaikum ...

okeh..berdasarkan tajuk diatas(amik ayt soklan spm..kihkih..)..aku nak sgt bju yg hot cm kt bwh nih..errr..hot ker...maybe bagi aku jer kot....agak2 kat mane nak crik ek..hehe..








kalu stare tu dop comel lagi baju dok tau r...haha...argghh...saya mau baju2 itu....sape2 ade bagi ke saye neh..kuikui...

angau wif baju...
shafiralokeman




Saturday, 26 November 2011

mat luthfi oh mat luthfi...

okey...aku ni sebenarnyer memang suke tengok orang yang buat vlogging nih..bagi aku dorang kreatif...tapi aku paling suke tegok mat luthfi nih..santai abis tapi memberi impak yang besar..memang the best lar care die sampai kan pesanan kat kite..yang paling aku ase terharu dan tersentuh..vlogging die yang terbaru ni,kopiah dan rokok ..pergghhh memang best lar..maksud die begitu mendalam..aku yakin die dapat membuke minda orang yang rase hidup dorang tu kosong dan tidak bermakne..dan untuk orang yang ase diri die tidak perlu seseorang dalam kehidupan die..dan yang paling penting..aku harap daripada video nih..manuasia tidak alpa kepada Nya,yang mencipta kita..kita kena ingat..KUN FAYA KUN..jadi..jangan kite rase Allah tu jauh daripada kite bile something terjadi..:)

ok..berbalik kepada mat luthfi..video die byak jugak yang klaka..sebenarnyer..bukan bnyak tapi almost..aku memang selalu tergelak sorg2 kalau tgk video die...ok..ni ade aku link kn untuk korg..just klik and enjoy....

^^rant on lagu cinta
^^mercun bola
^^nama pom sampah
^^new album
ok..tu je aku nak kongsi..yang laen.korg taip lar sendiri kat youtube tuh..hehee..

salam sayang,
~shafiralokeman~

this is me!!!

arggghhhhh....pe lar xkene dgn aku nih...emo semacam jer 2 3 hari nih...tapi kan...salah ke aku jeles...bukan ke cemburu tnde syg??erm..ntah lar..aku xniat pom nk kntrol hdp die..dan aku percaya,die hnya sayang kan aku...tapi aku da fobia lar nk letak kan harapan yang tingi pada seseorang...mungkin pengalaman yang mengajar aku...tapi yang bes..tgh aku duk menangis tadi..mak die mesej aku..hehe..first time tau aku ase hepy giler..dulu aku xsempat nak rapat dengan mak ex aku...aku harap,kali nih..aku dapat jadi kawan dan menantu (cewahh awal2 da naik kn pgkat sendri) yang baik untuk mak die...mungkin orang pelik dengan aku..tapi sebenarnyer..dari dulu lagi..aku nak pakwe aku akan buat aku ni mcm ahli kuarge die..dan hubungan kekeluargaan kitorang jadi rapat..mmg bes lar...dpat erat silaturahim lagi..dan kalau aku putus pom..biarlah hubungan tu xputus..erm..kalu sebut pasal ni sebak pom ade jugak..ye lar...adek bongsu aku tu..kalu tgk aku bergayut je kat telefon mest tny..sapa kol??.."kamu tahu siapa"(hrp maaf,nama beliau tidak dapat disiarkan) ke kol??kdg2 aku xtau nak btau ape dah..faham ke budak 5thun yang aku dgn "kamu tahu siapa'' tu dah xde pape..dan kitorg dah xkontac lagi..ntah lar..aku dapat rase die teringat dan rindu kt ex aku tu..ye lar..dulu dorang rapat sangat...dan aku terkilan sgt2..xdpt nak kekalkan hubungan tu...damn for me..arghh....its so hurt..:(

hati aku mungkin dah terubat..tapi kadang2 aku ase nak sangat jadi kawan die..salah ke??untuk jatuh cinta balik tu..maybe xmungkin lar kot..sebab aku da mule syg hubby aku sekarang..sebab die hargai aku,die sayangi aku lebih daripada mu..(eehhh...tetibe masuk lirik lagu melda ahmad plak..) but...terlalu mustahil kot nak jadi kawan die...sebab aku dapat rse..hubungan aku dengan die da terlalu jauh..mungkin sebab dulu aku dengan die terlalu sayang diantara satu sama lain...kan mak da pesan..kalu syg jgn terlmpau syg..nanti akan jadi benci..susah plak...so,aku ase bende tu jadi ke aku sekarang...tapi aku xlar sampai benci dier okey..sebab aku ni susah nak benci org..kdg2..kalau aku marah pom kadang2 tak sampai satu jam mood aku dah berubah balik..kalau xcaye tanya ex aku..haha..xpom en.shafiq...tapi satu je la masalah kalau jadi pakwe aku..aku nih macam terlebih virus mengajuk plak..kenapa ekkk??aku pom hairan dengan diri sendiri...hehe...aku harap die dapat trime dan sabar dengan aku nih...serik dowh putus cinta..hahaha..

erm..ok lar..aku malas nk serabut kan diri...nak layan matlutfi jup..eh,sebelu tu..aku asew cam lagu yuna ni sesuai je dengan pe aku rase sekarang..

^^ PENAKUT
<3 enjoy it ok <3

don't worry be happy.,
~shafira lokeman~

Friday, 25 November 2011

When I'm with you,
eternity is a step away,
my love continues to grow,
with each passing day.

This treasure of love,
I cherish within my soul,
how much I love you...
you'll never really know.

You bring a joy to my heart,
I've never felt before,
with each touch of your hand,
I love you more and more.

Whenever we say goodbye,
whenever we part,
know I hold you dearly,
deep inside my heart.


So these seven words,
I pray you hold true,
"Forever And Always,

I Will Love You."  



::All the love that history knows,
is said to be in every rose.
Yet all that could be found in two,
is less than what I feel for you::





just for you my dear,




                              


from my bottom heart,
~shafiraLokeman~

Monday, 21 November 2011

malaysia boleh!!!

assalamualaikum...

haa..skrg..aku tgh tgk bola..malaysia vs indon...mmg mantap lar game nih...dan aku plak..slumber jer kan..esok ade paper elektrik tu..huwwaaaa...tkut lar....tapi xpe demi malaysia ku tercinta..aku nak tgk bola jgk..(alasan semata2) okey...agak2 korang sape lar menang malam nih..da lar ezzaq aku xlwan mlm ni..die cdera..sob..sob..sdey lar plak...tapi xpe...malaysia kan hebat...hehe...okey..jom smbung tgk bola...sambil study..(kalu lar stdy kan..)

sebelum tu..nah gmbr hero2 harimau muda..






and this my herooo...izzaq faris ramlan..(oopppss..jgn jeles tau pakcik syg..awk pom hero saya jugak..:P)
   okey...yukk  tgk bola..

salam satu malaysia,
shafira lokeman

Sunday, 20 November 2011

~ im in love wif?? ~

assalamualaikum..

tau x...dalam idup aku ada 7 tmpt aku nak sangat prgi...tapi yang paling aku nk pegy sangat..kat kota paris..jooom kite pergi nak??hehe..

-of coz seme tau kan...paris ni adalah kota cinta..cewahhh....aku teringin sgt nk jejak kt sne..tapi bile lar ek...honeymoon mgkin...haha..gatal lar plak....
jom kite tgk cket gmbr kota paris ni...













cantik kan??pergghhh mmg aku jatuh cinta lar kat paris......
pastu nak g makan ratatouille...wahh besnyer....

okey lar...ini aje aku nak kongsi hari ni..hehe..

wif love,
shafira lokeman

Friday, 18 November 2011

face to face..

haah..ni nk promte muke ak ni....bertape ketara nyer dlu dan kini..haha...

                                                            biar koya asal bergaye....^^


ni aku and my cyg.....

                                                     hope u will be mine for ever syg

Thursday, 17 November 2011

nak putar mase bley???

assalamualaikum....

okey..aku ase cm nk putar blik jer mse..bley x???haha...aku nak kurus blik lar...(mcm dlu kurus kn)..skrg bdn...da naik..huhu..sdey lar plak...nak badn cm kt bwh ni da ok da..haha..tu thun 2009..




ni plak ak skrg..waaaa...sdeyyyyy.....

Sunday, 13 November 2011

aku da ade..kau plak??

assalamualaikum...(wajib jwb tu)hehe...

ok..skrg mnnjukkn jam 13:10 (mengikut sistem 24 jam lar.)..aku spttnyer kne bke buku dan stdy tapi..alng2 da buke lappy syg ni...nk jgk mgrut kt blog ak yg dan mkin comel ni mcm tuan die jgk la kn(errr...ye ke??)hihi...ok ckp psl study...ak ade final exam la esk..kjp je kn mse berllu..tup..tup..tup..da akhr sem 3 aku..sem dpn ak da LI..cmne ek..tkot jgk ak ni...eh...jap..jgn nk berangan sgt la kn nk LI tu..final pom blum hbs...adoii...seram aku...dgn PB yang ngam2...xnk lar ade kantoi...stkt ni record msh bersih da suci lagi...huhu..tp sem ni...pergghhh..mmg kaw2 lar subjek final aku...nk meleleh air mata jwb soklan..xtermasuk lgi air hidung yang berwane kekuningan + hijau(eeuu...sila jgn mention ayt mcm tu..)haha...esok ak exam dua paper..skrg ni sbnrnyer ak ngah jwb soklan2 exam yang lepas...tp ase cm nk give up je..sbb tu ak mengarut kt cni..hilang tension kononnyer....tp insyaallah..WHERE THERE IS A WILL THERE IS A WAY..cewahh..speaking london lar plak..hihi..agpom aku nk my parent and DIA bgge dgn aku..oppss dia??siapa tu..of coz la dia yang byk bg semangat kt aku dan mendorong ak jadi yang lebey baik slpas pe yang terjadi kt aku dulu...tenx ye dear..err..ak xpromote okay..btw,skrg hidup ak pom lebey hepy dengan adanyer ma,abah,siblings,abg or kak ipar ku...and of coz lar my syg jgk...aku da cukup rase kegembiraan tu bila org yang aku syg selalu disisi ak(cehh..tetibe ak jiwang.)hihi..

okay lar..nk sambung buat latihan plak...no idea da sbnrnyer...hihi
oppss lupe..good luck for spm candidate...chaiyo' chaiyo'..
sebelum tu...amik kau sebuah lagu dari aku...
^^lagu aku sebelum spm dulu..
kasi semangat cket kt korg yg tgh amik spm tu..
(untuk diri sendiri jugak..tapi bukan spm lar...final examm..here i come....)
yang selalu ada,
shafiralokeman





oh encik mimpi....

assalamualaikum..

haa...pasti korg da tau sal encik mimpi kn??alaa..yang sllu "memaniskan" lgi lgu org tu..hehe..mmg lawak lar...nk pecah perut aku glak dgr lgu2 die...agk2 cmne ek mke die...curious jgk ak...tp en.mimpi mmg bes..keep it up bro!! ha..ni ade satu due lgu die..just klik tjuk lgu dbwh yer..

^^ price tag..
^^ putus ditwitter.
^^lelaki seperti aku..

jommm..layannn....

Friday, 11 November 2011

i miss you...

assalamualaikum....

ak xtau lar..npe ak moody je nih..tp ak cme nk die tau..ak rndu die...ssh ke??bkn ak xsbr2..tp ntah lar...ak je kot cm xsbr2 nk tgk die...asew cm nk ngs je..bley ke??ak tgu die dr ptg td..mgkn slh ak yg xbrpe fhm lg die...argghhh..ak xnk lar jd cmni...ak ni mmg xpndi nk fhm org ke??dlu pom cmni jgk..ntah lar...tu lar ak mls nk bercinta ni...tkt bt org lg mnderita lak...ak mmg xpndi nk btau org klu ak mrh or trse..tp..klu ak tbe2 diam and cm mls nk ckp tu..kompem lar..ak mrh or trse...tu lar mslh ak..and now..i miss him...tp..tpkse tgu mlm ni jgk lar nmpknyer...sabar lar ye wahai hati...ak pom xtau npe airmte ak murah sgt skrg..cket2 nk ngs..adoiii....mne lar shafira yg dlu nyer kuat tu...da jd invisble ke??airmte ak ni pom sme..xreti nk benti ke??da lar bil air naik skrg...errr..ade kaitan ke dgn bil air???konon2 berkait lar kn...^^ ok lar..ak da xtau nk ckp ape..

juz smile...
norshafira lokeman

Saturday, 5 November 2011

::hari ni ari rayer laa::

assalamualaikum blogger..hihi..(kononnyer rmi lar ni yg bce)

hari ni merupakan hari raye aidil adha(skema maut ayt kn)..haha...org laen pegi kt org korban lembu tp ak duk mgadap blog..ish2..bkn pe...ak sbnrnyer ade sifat prihatin n sygkn haiwan yang terlampau...ak xley tgk org sembelih or korban haiwan..ak jadi kecian..silap2 ak ngis...(err...penah ter jdi dlu,mse abah ak sembelih aym..)ak tau cm berdose je ak cm ni..ye lah..korban tu kn sunat kite bt..tp ak..cm nk lwn lak..oppps..bkn nk lwn lar..juz xley tgk...so..sbb tu ak dgn nekadnyer xnk pegi tgk...ye lar..berdose tau kesian kt haiwan yang kne korban...hari nih ma ak bt nasi dagang..perghhh..rugi sape xrse..ak sndri 2 kali tmbh..kihkih...tapi pe yang lebey ak hepy skrg...ak da jumpa someone yang ak ase die lar..jodoh ak..hehe..(xhbs lg ni cinta cintun ak) ok..ak tau..ak ckp da xnk kapel2 kn..tp ntah lar..nape hati ak ni degil sgt...and..ku tlah jatuh cinta(ni lgu agnes monica) haha...ak da mule syg die..ak rse hepy sgt2 dgn die...ak ase disayangi..ase cm ade org jge ak..walopom kami jauh..tapi aku rse dekat dgn die...die btol2 buat ak xtkut nk bercinta lagi...aku ase aku da syg die..dan aku hrp ni last aku jtuh cinta dan bercinta...aku nk jadi kekasih halal die...insyaallah...

hidup ak skrg ni mcm da ok cket...walopom ak ase cm khlgn tp ni kot care terbaik utk kami semua...tapi btol ke ak ptt diamkn dri cmni..tapi ak xske lar gduh2...so..ak nk let it go...dan lupekn semua yang terjadi dulu..aku nk jadi norshafira yang baru..aku nk berjaye..and thennn,,nak khwin..hehee...opppss..bkn gatal..tapi normal lar kn..kalu ade keinginan nk khwin...^^(sambil buat muke kiut...errr..sila sdiekn plastik muntah)

k lar...aku no idea lar nk tulis pe..kihkih....
p/s : kompem mgu ni,menu makan hanya daging..^^

salam aidil adha,
~norshafiralokeman~