haip..haip...si cantik dan si ensem...selamat datang ke belog saye yg xcantek ni..nama saya norshafira binti lokeman..da 22 tahun laa..hikhik..sila singgah lagi lain kali ye !!kalau tak suka lagu yang terpasang sila pilih sendiri di playlist okey??jangan lupa kasi komen jugak..kalau murah hati tuh..rajin2 lar jadi follower okey..semoga anda akan sentiasa diberkati Allah S.w.t..aminnn...remember this!!! everything gonna be okay just perfect!!..what ever you do..just back to Quran..and dont forget to give your smile to everyone..one..two..three..cheeeezzz..:)

Monday, 2 December 2013

lets life begin .. hai , love ..

assalamualaikum ...

hai semua pembaca *kekonon ramai .. haishh *

Alhamdulillah .. kita masih bernafas dan masih berpeluang untuk berubah dan terus berubah . Insyaallah .. lama tak berblog ini sebab nya , SATU masalah internet yang problem DUA sibuk dengan kerja KETIGA malass *ini adalah alasan sebenar* .. okey , mula-mula dengan sedaya upaya nya aku cuba untuk tidak SHORTFORM dan TYOP ehh ehh TYPO . 

HAAAAA ..*EH LUPA TUTUP CAPLOCK * nak tahu tak .. aku dah jadi tunang orang .. wewitt .. darah masam manis gituu .. tunang siapa ? ehem .. ehemm . tentu laaa  HYUN BIN ..*tolong percaya .. pelissss * HAHAHAHAHA . ok ok tak kelakar . pada 22 NOVEMBER 2013 , saya dengan rasmi nya telah menjadi tunang ENCIK SHAFIQ BIN ROSMAN .. *muka serius * . Alhamdulillah , semua berjalan lancar , walaupun kelam kabut pada awalnya .. ye laaa , pada hari tu jugak laa , kakak aku bersalin .. comel giler habak hang anak saudara aku .. sebijik macam aku .. betol , aku tipu . haishh , bila nak ada anak sendiri nih .. muahahaaha .. baru tunang dah  , berangan ada anak .. tapi serius tak sabar nak kahwin .. TAK SABAR TAK SABAR TAK SABAR *tiru lisa surihani dalam Istanbul aku datang *

aku kan sebenarnya tak sangka yang hubungan aku dengan shafiq jadi serius macam ni . Yelah , dulu aku ni niat nak main-main je dengan dia . kekonon nak jadi PLAYGIRL lepas frust menonggeng ..tup tup pejam celik pejam celik dah DUA TAHUN  aku dengan dia . Dan Alhamdulillah , hubungan tu dah melangkah ke STEP yang seterusnya . Aku  harap memang dia lah jodoh aku , sekarang ni aku tak boleh nak harapkan dan yakin yang melampau sebab kita hanya mampu merancang tapi hanya Allah swt yang menentukan . INSYAALLAH , semoga kami kekal SEHINGGA KE HUJUNG NYAWA . *kekonon jadi zain dan ersalina

Shafiq ni dia simple je , tapi satu yang aku memang respect dia , SABAR dia memang tinggi . Aku ni memang tak makan saman *aku makan nasi , burger , pizza.. etc .. * ok ok serius .. Aku sebenarnya bukan nak sangat bercinta dengan dia dulu tapi just nak main-main , tapi makin hari , makin aku rasa jatuh cinta dengan dia .. ye lah , perangai aku yang panas baran , kuat merajuk , kuat marah-marah , kuat cemburu  dan segala macam lagi laa , tapi dia tetap sabar . Tambahan pula , *markah penanda wacana disini *  Aku sebenarnya , memang tak romantic , tak sweet talker  memang berbeza dengan dia . Dia memang ROMANTIK dan PENUH KEJUTAN . Tapi yang hampeh nya , aku tak pernah respon . hukhuk.. bukan tak nak respon .. tapi aku tak tahu nak respon macam mana .. lepas ni kena khatam buku memikat hati suami .. muahahahaha *gelak menggoda .. awww ..

DEAR AWAK , TERIMA KASIH SEBAB SUDI TERIMA SAYA DALAM BAIK BURUK , SUSAH SENANG .. SELALU ADA KETIKA SAYA PERLUKAN . TERIMA KASIH ABANG .. I LOVE YOU MUCH .. * sila cakap ini romantik . sekian .




22NOVEMBER2013

 K BYE .. XOXO ..