haip..haip...si cantik dan si ensem...selamat datang ke belog saye yg xcantek ni..nama saya norshafira binti lokeman..da 22 tahun laa..hikhik..sila singgah lagi lain kali ye !!kalau tak suka lagu yang terpasang sila pilih sendiri di playlist okey??jangan lupa kasi komen jugak..kalau murah hati tuh..rajin2 lar jadi follower okey..semoga anda akan sentiasa diberkati Allah S.w.t..aminnn...remember this!!! everything gonna be okay just perfect!!..what ever you do..just back to Quran..and dont forget to give your smile to everyone..one..two..three..cheeeezzz..:)

Saturday, 21 February 2015

assalamualaikum ....

haih .. lame giler tak berblog .. last post masa raye haritu .. sebab lame tak post banyak benda yang dah berubah .. ehemm ,.. PERTAMA .. aku tinggal di kota kinabalu , sabah sekarang .. kenapa ? buat ape ? haaa ... tgk yang KEDUA ni .. ehem .. aku dah kahwin ... yuhuuuu ... eh , happy nampak ...    of coz laaa kan happy .. ^-^ alhamdulillah .. jodoh aku awal .. diawal 22 tahun .. dah jadi isteri encik muhamad shafiq ..  <3 nbsp="" p="">okey ..

majlis nikah aku simple je sekali gus dengan jamuan makan .. sehari je .. senang .. buat pun semua kat rumah aku .. sekali je berkemas .. alhamdulillah majlis lancar .. walaupun macam2 la jadi .. tapi semua lancar .. dengan sekali lafaz .. eh silap .. dengan 2 kali lafaz .. aku sah jadi isteri shafiq ... yela .. kali pertama lafaz .. seketol seketol suami aku ni sebut .. jelas dan nyata gituu .. tak sekali nafas lagi dah .. bernafas  nafas dah dia lafaz ... aku dalam bilik (acah-acah anakdara pingitan) golek2 suke ... lawak nak mampoih ... hahahahaha ... nerbes katenye ... okey ,, naks elit sikit gambar ganbar kahwin untuk tatapan anda sekeluarga .. (okey , hambar )









p/s : majlis di seribandi, kemaman . 25.10.2014. AWALMUHARAM .
(pelamin abah yang buat , makeup sendiri sebab istilah kene tipu )


okey .. masalah sebelum majlis memang banyak .. masalah pelamin yang ditempah TAK SAMPAI dan masa majlis JURUMEKAP HILANG .., hahahaha .. tapi alhamdulillah .. tetap lancar majlis ..
okey .. lepas tuu .. resepsi di sabah pulak .. penat hoiii kahwin ni ...














p/s : majlis di kotakinabalu , sabah . 1.11.2014.
(ALHAMDULILLAH .. dapat bawa family aku naik kapal terbang )

#doakan kami kekal sehingga hujung nyawa .. :)

Dugaan yang berat dulu , rupanya ini lah hikmah nya .. alhamdulillah ..:)




Sunday, 27 July 2014

this is HARI RAYA ...

ASSALAMUALAIKUM .....

long time no see haaa ... ok , malam ni malam rayaaaaa ... hooyeayyyy !!! selamat hari raya , maaf zahir batin semua .. Lama bebenor tak update kat blog ni .. masalah yang utama , biasalah , penyakit M . ok , alang-alang dah buka laptop , dan mata pun terlebih segar malam ni , so , rajin lah sikit nak main taip-taip ni .Esok 1 SYAWAL 1435 ..  ade masa 3 bulan lagi ..wohaaaaaa ........ tak tahu laa pe yang aku rasa , takut , happy .. dulu , aku tak pernah yakin dengan perasaan aku . aku cuma fikir satu , aku nak tumjuk aku happy depan EX  aku .. tapi alhamdulillah , cinta tu hadir tanpa aku paksa . Dan aku harap , cinta ni lah jodoh yang terbaik buat aku . mungkin aku bukan yang sempurna , tapi dia lah yang menjadikan aku sempurna . terlalu banyak kasih dan sayang yang dia curahkan kepada aku .. sampai aku rasa , sangat bertuah , jatuh cinta pada lelaki seperti dia . 1 MUHARAM 1436 . INSYAALLAH .. kita akan menjadi kekasih halal untuk dunia akhirat .. I LOVE YOU , SAYANG ....

post yang jiwang sikit malam-malam raye ... hahahahaha...

~adiossss ...

SELAMAT HARI RAYA
              &
MAAF ZAHIR BATIN

Tuesday, 11 March 2014

HASHTAG MH370

assalamualaikum semua ..

sebelum panjang berleter , aku nak ucapkan selamat tahun baru 2014 (lewat 2 bulan 11 hari) .... hehehe..

okay , tajuk diatas tu , memang dah trending kat worldwide , twitter , facebook dan warung-warung dikampung .. benda ni masih misteri dan semua orang dah temui jalan buntu .. tapi aku yakin , ada hikmah yang tersirat disebalik kejadian ni , yang masih blurr dan memang tak tahu hal ni boleh klik BBC NEWS-MH370 ni .. sedih dan sayu .. memang tu yang aku rasa , sebab benda ni macam tak ada teori atau jawapan . Semua keluarga tertunggu-tunggu jawapan , apa yang berlaku sebenar nya ? macam mana boleh M.I.A (missing in action) ? kalau ikut kan spekulasi dan segala benda yang ada kat media memang banyak sangat .. GOOGLE AJE ... naaahh berderet keluar pasal isu ni . boleh pilih ilmu mana yang nak dihadam , ilmu mana yang nak ditepis keluar . Aku pulak tak berani nak pilih yang mane satu betul , sebab benda ni rumit dan memang misteri . Tapi , ada satu jawapan yang memang aku rasa bernas dan cukup buat aku menangis tak cukup tanah pagi tadi . KAPTEN NORUDIN ABD MAJID . Apa yang beliau ulas , simple , hanya BACK TO BASIC , PENCIPTA KITA . Kenapa kita nak pertikai apa yang kita dah tak boleh singkap ?
Kenapa masih nak lawan kuasa Yang Maha Esa ? Antara ayat yang aku rasa sentap , apabila ditanya beliau , macam mana nak jadi hebat ? Jawapan beliau hanya senang , iaitu SOLAT 5 WAKTU ..  Ya Allah ... Kita semua sibuk mengejar teknologi dunia sampai kita lupa , siapa yang lebih berhak terhadap hidup kita .. Aku yakin . memang ada hikah disebalik semua ni , tak kira laa , semua ni hanya konspirasi ke , hijack ke , iluminati ke .. Yang penting kita yakin , jika Allah swt kata Jadi Maka Jadilah (KUN FAYA KUN) . Sebesar mana pun kuasa kau dekat dunia , jika tuhan kata tidak jadi , kau buat la apa pun , memang tak akan jadi .

Dan , satu  benda lagi , kita sibuk untuk berhajat (solat hajat ) , kita tetap tamak nak mohon sesesuatu dari Allah swt sedangkan kita terlalu banyak dah meminta dan apabila tertunai, tak pernah kita ingin membalas balik . Apa kata , kita memohon keampunan dahulu ( solat taubat ) , sebelum meminta-minta . Kita hanya HAMBA dimuka bumi ni , jangan nak DEMAND . Kembali kepada fitrah kita . Kematian tak kenal usia dan tempat . Ntah-ntah lepas aku taip , tibe-tibe dah meninggal.. Allah ... Ampunkan dosa-dosa rakyat Malaysia .... Semoga kami diberi petunjuk tentang bencana ini ... aminn..

Sebelum itu , alfatihah buat , seorang rakan yang aku rasa cukup baik , AHMAD AMSYAR B. M.ARIEF .. Beliau meninggal dunia pada 9 MARCH 2014 , only 22 years old , too young tapi Innalillah wainnalillahirajiun ... dari pada Dia kita datang , kepada Dia kita dikembali kan .. Semoga arwah ditempatkan di kalangan orang beriman .. aminn ..



Monday, 2 December 2013

lets life begin .. hai , love ..

assalamualaikum ...

hai semua pembaca *kekonon ramai .. haishh *

Alhamdulillah .. kita masih bernafas dan masih berpeluang untuk berubah dan terus berubah . Insyaallah .. lama tak berblog ini sebab nya , SATU masalah internet yang problem DUA sibuk dengan kerja KETIGA malass *ini adalah alasan sebenar* .. okey , mula-mula dengan sedaya upaya nya aku cuba untuk tidak SHORTFORM dan TYOP ehh ehh TYPO . 

HAAAAA ..*EH LUPA TUTUP CAPLOCK * nak tahu tak .. aku dah jadi tunang orang .. wewitt .. darah masam manis gituu .. tunang siapa ? ehem .. ehemm . tentu laaa  HYUN BIN ..*tolong percaya .. pelissss * HAHAHAHAHA . ok ok tak kelakar . pada 22 NOVEMBER 2013 , saya dengan rasmi nya telah menjadi tunang ENCIK SHAFIQ BIN ROSMAN .. *muka serius * . Alhamdulillah , semua berjalan lancar , walaupun kelam kabut pada awalnya .. ye laaa , pada hari tu jugak laa , kakak aku bersalin .. comel giler habak hang anak saudara aku .. sebijik macam aku .. betol , aku tipu . haishh , bila nak ada anak sendiri nih .. muahahaaha .. baru tunang dah  , berangan ada anak .. tapi serius tak sabar nak kahwin .. TAK SABAR TAK SABAR TAK SABAR *tiru lisa surihani dalam Istanbul aku datang *

aku kan sebenarnya tak sangka yang hubungan aku dengan shafiq jadi serius macam ni . Yelah , dulu aku ni niat nak main-main je dengan dia . kekonon nak jadi PLAYGIRL lepas frust menonggeng ..tup tup pejam celik pejam celik dah DUA TAHUN  aku dengan dia . Dan Alhamdulillah , hubungan tu dah melangkah ke STEP yang seterusnya . Aku  harap memang dia lah jodoh aku , sekarang ni aku tak boleh nak harapkan dan yakin yang melampau sebab kita hanya mampu merancang tapi hanya Allah swt yang menentukan . INSYAALLAH , semoga kami kekal SEHINGGA KE HUJUNG NYAWA . *kekonon jadi zain dan ersalina

Shafiq ni dia simple je , tapi satu yang aku memang respect dia , SABAR dia memang tinggi . Aku ni memang tak makan saman *aku makan nasi , burger , pizza.. etc .. * ok ok serius .. Aku sebenarnya bukan nak sangat bercinta dengan dia dulu tapi just nak main-main , tapi makin hari , makin aku rasa jatuh cinta dengan dia .. ye lah , perangai aku yang panas baran , kuat merajuk , kuat marah-marah , kuat cemburu  dan segala macam lagi laa , tapi dia tetap sabar . Tambahan pula , *markah penanda wacana disini *  Aku sebenarnya , memang tak romantic , tak sweet talker  memang berbeza dengan dia . Dia memang ROMANTIK dan PENUH KEJUTAN . Tapi yang hampeh nya , aku tak pernah respon . hukhuk.. bukan tak nak respon .. tapi aku tak tahu nak respon macam mana .. lepas ni kena khatam buku memikat hati suami .. muahahahaha *gelak menggoda .. awww ..

DEAR AWAK , TERIMA KASIH SEBAB SUDI TERIMA SAYA DALAM BAIK BURUK , SUSAH SENANG .. SELALU ADA KETIKA SAYA PERLUKAN . TERIMA KASIH ABANG .. I LOVE YOU MUCH .. * sila cakap ini romantik . sekian .




22NOVEMBER2013

 K BYE .. XOXO ..


Monday, 18 February 2013

saat terakhir...

assalamualaikum...
 hai korang2 yang membace..xtau la ade ke dok... sblum tu..title post diatas tidak ade kene mengena dengan post aku kali ni.. tajuk itu diberikan berdasarkan lagu yang aku tgh dgr skrg..haha.. ermm.. ape la aku nak mengarut kali ni..lame x berbeloggggg.. sbb buzy laa.... (konon buzy la sgt..ckp je la malasss..haha)
sebenarnyer aku baru jer bazirkan air mata spnjg pagi nih..haha...kenapa?? biarla aku yang tau..mls nk pnjg kan.. sbb aku jgk yg slh..xpsl2 stalk fb die dan.. nmpk bnde yg meyakitkan hati...huwaaaaaaa..... xnk menangis lagii..ok stop!!! ( doh la ujan renyai2...huhu..) aku kena lupakan la semua yg terjadi..life must go on...oooo..yeahhhh...hurmmmm.. mengeluh lagi...walopom tahu xbaik mengeluh...ntah lah...aku xtau nk go on mcm mne sebenarnyer... semua org ckp..lupakan la..mula kan hidup baru..mudah kan?what theee....haisshhh.. susah la.. contoh nyer mcm ni la, ko jatuh basikal, then ade org dtg,,nshat then bg kate2 semngat mcm , tabah ye dik,nk buat mcm mne dah jatuh kn.. atau igt tuhan byk2 dik, mungkin adik jatuh basikal hri sbb nak dpt eskrem esok.. tahik la!! ya..aku fhmm..semua org nk legakan aku dgn ckp mcm tu.. tapi..xde sorg pom ckp.. nah..amik mikrofon ni..jerit kuat2.. ( errrr... perlu ke mikrofon tersebut?? ) nampak x? kdg2 bile aku tension or down.. aku xnk org ckp lemah gemalai dgn aku..dan so what ever nasihat yg baik2.. mungkin org pikir aku xhargai pe org buat utk aku.. tapi dgn semua bnde tu buat aku rse makin teruk..sbb bagi aku semua tu  tidakk dpt nk ubh ape2 pom..aku ulang.. tidak dapat ubah. ya, memang menangis pom xdpt buat ape2.. tapi dgn setiap air mate tu la.. semua sakit tu akan mula hilang.. sbb tu kalu aku down..aku akan kol sape2 yg aku bleh dgr aku menangis.. tu la prngai aku... dan krn prngai ni la.. ramai xsuke aku..termasuk die.. damn!! ( menangis :(  ..haiisshh.. aku ni pom,..xpsl2 jer.. ok la.. idea hilang aaa.. see u then.,xoxo publish (haha..bajet lisa)

Wednesday, 26 December 2012

ehem..ehem..

assalamualaikum...

yeay..ade kerajinan jugak nak berblog ni.. byk cter nk story ni..haha..
mslh aku semua da setel..and skrg ase lebih aman damai gitu...dan skrg aku da kije..gaji xlar meletop..tapi ok la..cukup untuk aku makan dan shopping sket2..yeeay!!ermm. ape lg ek.. tadi bajet cter byk , tapi xde pom sbnr nyer... hehe..
k lar.. xoxo ..publish ( ceh ..bajet lisa lar plak...)

Sunday, 17 June 2012

what should i do hah??

assalamualaikum...
da lama sgt aku xupdate blog ni kan...bukan ape...aku xtau ape yg nak dikongsikan..tapi sekarang...aku betol2 perlukan seseorang yang boley peluk aku...boley x??ya allah..aku penat menangis...penat sgt...sampai satu saat aku rase aku da xsanggup nak berdiri lagi...peritnya hanya aku rase...aku xtau...ape patut aku buat...aku dibayangi dia...kenapa aku bunuh dia ya allah...jahil nya aku sebagai seorang manusia...ni mungkin hukuman aku...im soory...truly sory...ape patut aku buat...aku perlukan seseorang yang faham dan boley kuatkan aku...tapi...siapa dia??semua org ade kerjaya dan hidup masing2...kenapa nak korbankan kerjaya or hidup dia kerana aku..aku mmg boley faham...kalau la die pom fhm aku...yang aku perlukan die disisi aku...peluk aku saat aku betol ase takut dgn bayangan hidup aku...tapi aku tau...die pom manusia..dan akhirnya...aku sendiri...:'(